Kütüphane Etkinlik Kılavuzu Çalıştayı Sunumum ve Çalıştay Hakkında | 30-31 Ekim 2019, Muş

Çalıştaylar Genel

Kütüphane Etkinlik Kılavuzu Çalıştayı Sunumum ve Çalıştay Hakkında | 30-31 Ekim 2019, Muş

Muş’ta düzenlenen Kütüphane Etkinlik Kılavuzu Çalıştayı’na Ankara Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi’ni temsilen panelist olarak katılım sağladım.

Ayrıca kütüphanemiz etkinlik ve çalışmaları hakkında oldukça beğenilen bir sunum gerçekleştirdim.

Gerçekleştirdiğim sunuma ve çalıştay fotoğraflarına aşağıdan erişebilirsiniz.

Çalıştaya katılım gösteren bütün paydaşlara teşekkür ediyorum. Oldukça verimli geçen çalıştayın sonucunda derlenecek kaynağın, etkinlik düzenlerken bütün kütüphaneler için önemli bir kaynak olacağına inanıyorum. 👍🏻


Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının iş birliğiyle düzenlenen çalıştay; kütüphanecileri üniversiteler, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri, kamu kurum/kuruluşları ve konunun uzmanlarıyla bir araya getirdi.

“Kütüphanede ne yapılmaz ki!” sloganıyla 30-31 Ekim tarihleri arasında, Muş Diyar Paris Otel’de düzenlenen buluşmada, Türkiye genelindeki kütüphanelerde gerçekleştirilen etkinliklere ilişkin iyi uygulama örneklerinin paylaşıldığı bir de panel düzenlendi.

Çalıştayda;

  • Kütüphane Kullanımı
  • Kişisel Gelişime Yönelik Eğitimler
  • Kültürel ve Sanatsal Etkinlikler
  • Dezavantajlı Gruplara Yönelik Kütüphane Etkinlikleri
  • Belirli Gün ve Haftalara Yönelik Kütüphane Etkinlikleri konularında 5 ayrı çalışma grubu vardı.

Kütüphanelerde düzenlenecek etkinliklerde izlenecek yol ve yöntemlere ilişkin elektronik ve basılı olarak hazırlanacak kılavuz tüm halk kütüphanelerine iletilecek.

“Kütüphane Etkinlik Kılavuzu Çalıştayı” kapsamında, ayrıca çocuklara ve yetişkinlere yönelik Muş İl Halk Kütüphanesinde atölye çalışmaları yapıldı.

Kütüphanelerde düzenlenen etkinlikler kütüphane kullanıcı ve üye sayısı ile ödünç alınan kitap ve kitap dışı materyal sayılarında artış sağlıyor; ayrıca çocukların da fiziksel, bilişsel ve kavramsal gelişmelerine katkı sunuyor.

 

 

Yukarı